10 dingen waar ik dankbaar voor ben – dag 3

Ik begin te merken dat ik iets beter kan relativeren. Het mag dan nog maar dag 3 zijn van mijn experiment, ik heb gemerkt dat ik in een discussie met mijn partner me minder snel persoonlijk aangevallen voel en door onze vermoeidheid heen kan zien. Ik kan zien dat wij gewoon twee jonge ouders zijn die werk combineren met een kleine baby en dat dat veel energie van ons vraagt.

Door aan het eind van de dag steeds op te schrijven waarom ik dankbaar ben, ga ik slapen met een fijner gevoel. Ik ben al vaak met een knoop in mijn maag naar bed gegaan, met piekergedachten die een eindeloze lus vormen in mijn hoofd en waar ik niet van af kan stappen. Door bewust te kiezen voor een positieve afsluiting van de dag, voel ik me veel geruster.

Vandaag ben ik dankbaar voor:

1. Het was Dag van de Klant, en ik heb een gratis cookie gekregen bij de Hema toen ik babydoekjes ben gaan kopen. Die neem ik ineens mee naar mijn werk morgen!

2. Er was een dame opera aan het zingen op straat, in het midden van de shopdrukte. Naast haar zat haar vriendin, en hun grote reisrugzakken, wat me doet vermoeden dat ze op reis zijn en misschien overleven van wat ze bij elkaar gespaard krijgen met het opera zingen. Ik vond het heerlijk dat ze haar talent wilde delen met de toeschouwers, dit maak je niet alle dagen mee!

3. Ik ben dankbaar dat ik mag schrijven.

4. Ik ben dankbaar voor alle fijne boeken die ik mag lezen, die me inspireren en weer moed geven.

5. Ik ben dankbaar dat ik een heerlijk ontspannend bad heb kunnen nemen.

6. Voor de kat en de dochter die momenteel naast me aan het slapen zijn.

7. Voor de dame die vrolijk naar me glimlachte omdat ik nieuwsgierig was en keek naar de kooi met hamsters die ze aan het transporteren was.

8. Ik ben dankbaar voor de man die me met veel plezier geholpen heeft om de kinderwagen van de trap te loodsen, omdat ik anders de winkel niet uit kon.

9. Deze ochtend heb ik gezellig een boek kunnen lezen met een kop koffie terwijl mijn dochter opnieuw lag te slapen in haar relax. #zondagochtend

10. Ik ben ook dankbaar dat de renovatie in het appartement van mijn schoonzusje bijna rond is. Ik ben blij voor haar.

Hoe meer ik hier in oefen, hoe ruimer mijn blik. Ik begin wat minder te navelstaren en dat is een goede zaak 😊

Waar ben jij dankbaar voor vandaag?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s